Türk Eximbank Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı

İlan Giriş : 20 Ocak 2011 14:13, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Türk Eximbank Müfettiş  Yardımcısı Alım İlanı

TÜRK EXİM BANK

TÜRKİYE İHRACAT KREDİ BANKASI A.Ş

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

1. GENEL

Bankamıza giriş sınavı ile Bankacılık alanı için KPSSP-35 Puan türünden 2, Bilişim alanı için KPSSP-1 Puan türünden 1 olmak üzere toplam 3 adet Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.

2. GİRİŞ SINAVI ŞARTLARI

Sınava başvuracak adayların aşağıdaki koşulları yerine getirmeleri gereklidir.

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) I. Bankacılık alanı için; hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ve dengi okullar ile en az dört yıl lisans eğitimi veren ve denkliği yetkili makamca onaylanan yabancı okullardan mezun olmak.

II. Bilişim alanı için; öğrenim süresi en az dört yıl olan ve bilgisayar donanımı ve yazılımı üzerine eğitim veren yükseköğretim kurumlarının, bilgisayar mühendisliği,yazılım mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri, bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri, sistem ve kontrol, bilgi teknolojileri gibi bölümler ile denkliği yetkili makamca onaylanan yabancı okullardan mezun olmak,

c) Altı aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,

d) T.C. Yükseköğretim Kuruluna bağlı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2009 ve/veya 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS) ;

- KPSSP-35 Puan türünden en az 70 puan almış olmak ve başvuruda bulunanlar arasında yapılacak sıralamada en yüksek puanlı oniki (12) kişi içerisinde bulunmak,

- KPSSP-1 Puan türünden en az 70 puan almış olmak ve başvuruda bulunanlar arasında yapılacak sıralamada en yüksek puanlı altı (6) kişi içerisinde bulunmak,

e) İyi derecede İngilizce bilmek (KPSS İngilizce yabancı dil testinden en az 42 doğru yapmak, KPDS İngilizce yabancı dil testinde en az 70 puan veya girilen TOEFL sınavının en yüksek puanının en az % 50'si oranında puan aldığına dair son iki yıl içerisinde yapılan sınavlara ait geçerliliği olan bir belge verebilmek),

f) Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak veya en az 1 yıl tecilli olmak,

g) Sağlık durumu bakımından, yurdun her tarafında görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir hastalığı bulunmamak,

h) Diğer resmi kurum veya kuruluşlara mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak veya mecburi hizmet borcunu ödemeyi kabul etmiş olmak,

ı) Sınavın açıldığı yılın ocak ayının ilk gününde 30 yaşını doldurmamış bulunmak, j) Banka müfettiş yardımcılığı giriş sınavına daha önce bir defadan fazla katılmamış olmak, k) Karakter ve yaşam biçimi bakımından müfettişlik mesleğine alınmasına engel durumu bulunmamak,

3. BAŞVURU

Türk Eximbank Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı için başvurular, 4'üncü maddede belirtilen belgelerle birlikte, 18.02.2011 günü mesai bitimine ( Saat 17:30) kadar şahsen veya "Türk Eximbak Personel Müdürlüğü Müdafaa Cad. No:20 2. Kat 06100 Bakanlıklar/ANKARA" adresine posta yoluyla (iadeli taahhütlü) yapılacaktır.

18.02.2011 tarihinden sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Posta yoluyla yapılan başvurularda, başvuru için istenen belgelerin Banka Haberleşme Müdürlüğüne en geç 18.02.2011 tarihine kadar teslim edilmesi gerekir. Postadaki gecikmeler kabul edilmez.

4. BAŞVURU BELGELERİ

Giriş sınavına başvuru, Genel Müdürlükten veya Bankanın internet sayfasından temin edilecek Başvuru Formu ve aşağıda istenecek belgelerle birlikte yapılır.

a) T.C. Kimlik Numarası beyanı,

b) Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuç belgesinin sureti,

c) Yükseköğretim kurumu diploması veya mezuniyet belgesinin aslı ve sureti (Belgenin aslı görüldükten sonra iade edilecektir),

d) KPSS İngilizce yabancı dil testinden en az 42 doğru yaptığına, KPDS İngilizce yabancı dil testinde en az 70 puan veya girilen TOEFL sınavının en yüksek puanının en az % 50'si oranında puan aldığına dair bir belgenin aslı ve sureti (Belgenin aslı görüldükten sonra iade edilecektir),

e) 2 adet yeni çekilmiş 4,5 X 6 ebadında fotoğraf,

ile birlikte adaylar yukarıda verilen adrese şahsen başvuracaklardır.

Postayla yapılan müracaatlarda ise c ve d şıklarında istenilen belgelerin noter onaylı örneklerinin gönderilmesi zorunludur.

5. GİRİŞ SINAVI

Müfettiş yardımcılığı giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı yapılır. Yazılı sınavda başarı gösteren adaylar sözlü sınava tabi tutulur.

Müfettiş yardımcılığı yazılı ve sözlü sınavları aşağıda gösterilen konulardan yapılır: Bankacılık alanı için;

a) Ekonomi: Makro ve Mikro Ekonomi, Para-Banka ve Kredi (Finansal Piyasalar, Para Politikası Araçları, Para Arzı ve Talebi), Uluslararası Ekonomi (Dış Ticaret Teorisi, Dış Ödemeler Dengesi, Dış Ticaret Politikası, Ekonomik ve Mali Nitelikli Uluslararası Kuruluşlar), Güncel Ekonomik Sorunlar.

b) Hukuk: Medeni Hukuk ( Başlangıç Hükümleri ve Ayni Haklar), Borçlar Hukuku (Genel Hükümler), Ticaret Hukuku (Genel Hükümler, Kıymetli Evrak, Şirketler), İş Hukuku ( İş Kanununun Genel Hükümleri ile hizmet akdine ilişkin hükümleri).

c) Muhasebe: Genel Muhasebe, Banka Muhasebesi, Bilanço Analizi ve Teknikleri. Bilişim alanı için;

Programlama Dilleri, Yazılım Mühendisliği, İşletim Sistemleri, Bilgisayar Ağları, Bilgisayar Mimarisi, Veri Tabanı Sistemleri, Veri Yapıları, İnternet ve Bilgi Güvenliği konularından oluşur.

Bankacılık alanı için yapılacak yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için her konudan 100 tam puan üzerinden 60'dan az olmamak üzere ortalama 65 puan almak gerekir. Bilişim alanı için yapılacak yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için ise 100 tam puan üzerinden en az 65 almak gerekir.

Yazılı sınavı kazanan adaylardan sözlü sınavından önce aşağıdaki belgeler istenir.

a) Noter tasdikli nüfus cüzdanı örneği,

b) Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,

c) Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair yazılı beyan,

d) 4 adet yeni çekilmiş 4,5 X 6 ebadında fotoğraf,

e) Sabıka kaydı olmadığına ilişkin yazılı beyan,

f) Özgeçmiş.

Başvuru şartlarına uymayanlar sınava kabul edilemezler. Başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar ile gerçeğe aykırı belge verenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz, yapılmış olsa dahi iptal edilir.

Yazılı sınavda başarı gösteren adaylar, sözlü sınava tabi tutulurlar. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için sınav kurulu üyelerinin her birinin 100 tam puan üzerinden verdiği notlar ortalamasının 65'den aşağı olmaması şarttır.

Giriş sınav notu; yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır.

6. SINAV TARİHİ ve YERİ

Yazılı Sınav, 05.03.2011 tarihinde, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dersliklerinde yapılacaktır.

Giriş Sınavına katılabileceklere sınav giriş belgesi verilecektir. Sınav giriş belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaklardır. Adaylar sınavda, sınav giriş belgesi ile birlikte resimli nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgelerinden birini ibraz etmek zorundadırlar.

Sözlü sınava katılacak adayların isimleri, sınav yeri ve tarihi Türk Eximbank internet sitesinde ve Genel Müdürlükte ilan edilecektir.

7. KAZANANLARIN İLANI ve ATANMASI

Sınavda başarılı olanların isimleri, başarı sıralamasına göre, öngörülen sayıda asıl aday ve aynı sayıda yedek aday Türk Eximbank internet sitesinde ve Genel Müdürlükte ilan edilecektir. Ayrıca kesin sonuçlar ve istenecek belgeler sınavı kazanan tüm adaylara 15 gün içinde yazılı olarak bildirilecektir.

Giriş sınavını kazanan Müfettiş Yardımcısı adaylarının atanmaları için, sınav sonuçlarına ait bildirimin kendilerine ulaştığı tarihten itibaren 15 günlük süre (her durumda sınav sonuçlarının ilan edildiği tarihten itibaren 30 gün) içinde Türk Eximbank Personel Müdürlüğüne başvurmaları gereklidir. Atama işlemlerinin yapılması için kendilerine bildirilen bu süre içinde geçerli bir mazereti olmadığı halde başvuruda bulunmayanların atama işlemleri yapılmaz. Bu durumda, gelmeyen adayların yerine yedek adaylar çağrılır.

Sınavda başarı gösterenlerin sayısı alınacak müfettiş yardımcısı sayısından fazla olursa giriş sınav notu üstün olanlar tercih edilir. Giriş sınav notunun eşitliği halinde yabancı dil notu yüksek olan aday öncelik kazanır. Diğerleri için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmaz.

8. BİLGİ

Sınavla ilgili her türlü bilgi, Türk Eximbank internet sayfası ve 0312 4186037 nolu telefondan edinilebilir.