Kırşehir Mucur Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 13 Ocak 2011 11:07, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kırşehir Mucur Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı
KIRŞEHİR / MUCUR BELEDİYE BAŞKANLIĞIMDAN İLAN

Mucur Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere, 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15, 16 ve 17. maddeleri ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde, Devlet Memurları Kanununun 48.maddesinin (A) fıkrasının şartlarını ve Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15. maddesinde İtfaiye Eri Kadrolarına ilk defa atanma şartlarına göre aşağıdaki şartları taşımak koşulu ile İtfaiye Eri Kadrolarına alım yapılacaktır.

ATAMA YAPILACAK KADROLAR

Sınıfı/Derecesi Kadro Unvanı Adedi Cinsiyet Taban Puan KPSS Puan Türü Eğitim Durumu

GİH/10 itfaiye Eri 1 E7K 50 KPSSP3(2010) 4 yıllık eğitim veren fakültelerin işletme bölümünden mezun olmak

Toplam: 1 Adet İtfaiye Eri

BAŞVURU ŞARTLARI:

1- Türk Vatandaşı olmak, ,

2- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

3- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini saklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

4- Sınavın yapılacağı tarih itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak

5- Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m. den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilodan fazla fark olmamak (Kurumumuz elemanlarınca ölçülecektir.)

6- Erkek adaylar için Muazzaf Askerliğini yapmış, muaf yada tecilli olmak

7- Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

8- Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevlerini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bedence ve akılca sakatlıkları bulunmamak,

9- KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) 2010 sınavlarına girmiş ve KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak

10- Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur olarak çalışmış veya çalışıyor olmamak

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ

Başvurular 14.01.2011 Cuma günü saat 09.30 dan başlayıp aynı gün saat 15.00 Mucur Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. Posta ya da internet ortamında yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER

1- İşe Başvuru Formu (Mucur Belediyesinden temin edilecektir.)

2- Nüfus cüzdan sureti (T.C.Kimlik No'su olan)

3- KPSS sınav sonuç belgesinin aslı veya noter onaylı sureti

4- Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı ya da noter onaylı sureti

5- Son üç ay içinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf (1 adedi İş Talep Formuna yapıştırılacak.)

6- Askerlikle ilişkisi bulunmadığı, muvazzaf askerlik hizmetini yapmış olduğu veya ertelenmiş olduğuna dair belge ve beyanı.

7- Cumhuriyet Başsavcılığından adli sicil belgesi (son 1 ay içerisinde alınmış)

8- Tam teşekküllü devlet hastanesinden sağlık kurulu raporu

SINAVA GİRİŞ BELGELERİ:

Belediyemize başvuran adaylar KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak ve en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday çağırılacaktır. İtfaiye Eri adaylarının listesi Belediyemiz ilan panosunda yayınlanacaktır.

Sınava çağırılan adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenecektir.

Sınava giriş belgeleri 17.01.2011 Pazartesi günü Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacaktır. Adaylar sınavda, sınava giriş belgesi ile nüfus cüzdanını yanında bulunduracaklardır. Sınava katılmaya hak kazanamayan müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV YERİ VE SAATİ

Sınav yeri Mucur Belediyesi Meclis Toplantı Salonu olup 18.01.2011 Salı günü saat 10.00'da yapılacaktır.

Dayanıklılık sınavı yine aynı gün saat 14.00'te Belediyemiz araç parkında yapılacaktır. (EŞOFMAN VE SPOR AYAKKABILI GELİNECEKTİR.)

SINAV KONULARI (MÜLAKAT)

? Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

? Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

? 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu,

? Mahalli İdareler ile ilgili temel mevzuat,

? Belediye İtfaiye Yönetmeliği'nin 16. maddesinin 5. bendi gereği dayanıklılık testi.

SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME

İtfaiye Eri giriş sınavı, sözlü ve dayanıklılık testi testi olmak üzere iki aşamada yapılacaktır. Başarı notu; İtfaiye Eri mülakat sınavından alınan nottur. Mülakat sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak suretiyle başarı notu belirlenir. Yüksek puandan başlamak üzere kadro sayısı kadar ASİL ve yarısı kadar YEDEK aday belirlenir. Sınav sonuçları, başarı sırasına göre Belediyemizin ilan organları ile duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir.

Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır. Süresi içerisinde yapılmayan ve internet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.

Sınav komisyonu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolarda, başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmını ya da hiç birini alıp almama hakkına sahiptir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İLAN OLUNUR