Maliye Bakanlığı Muhasebe Denetmen Yardımcılığı Sınav İlanı

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 60 Muhasebe Denetmen Yardımcısı alacak. KPSSP 43 puan türünden 75 (yetmişbeş) ve üzerinde puan almış olan adaylar başvuruda bulunabilecektir.

İlan Giriş : 13 Ekim 2010 17:28, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Maliye Bakanlığı Muhasebe Denetmen Yardımcılığı Sınav İlanı

T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Muhasebat Genel Müdürlüğü

MUHASEBE DENETMEN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

I- SINAVA ILIŞKIN BILGILER

Sınavı Açan Birim: Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü

Atama Yapılacak Kadronun Unvanı ve Sayısı : Genel İdare Hizmetleri Sınıfında yer alan Muhasebe Denetmen Yardımcılığı kadrosunda, azami atama yapılabilecek boş kadro sayısı 60?dır.

KPSS Puanının Türü ve Geçerlilik Yılı ile Taban Puanı: Ö.S.Y.M. tarafından 27-28 Haziran 2009 ve 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) KPSSP 43 puan türünden 75 (yetmişbeş) ve üzerinde puan almış olan adaylar başvuruda bulunabilecektir. Sınavın yazılı bölümüne, ilan edilen boş kadro sayısının 5 katı kadar aday alınacaktır. (Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların sayısının 300 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 300 aday giriş sınavına alınacaktır. Eşit puan almış olmaları nedeniyle 300 üncü sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır).

II- SINAV TARİHİ VE YERİ

Sınavın Yapılacağı Tarih: 27 Kasım 2010 Cumartesi

Sınavın Yapılacağı Yer: ANKARA

Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar ile bunların sınava giriş yerleri, sınav salonu ve saatine ilişkin açıklamalar, e-Devlet portalı ve Maliye Bakanlığı ile Muhasebat Genel Müdürlüğünün internet sayfalarında (www.maliye.gov.tr, www.muhasebat.gov.tr) yazılı sınav tarihinden en az on gün önce ilan edilecektir.

III - SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

2. Üniversitelerin en az dört yıllık lisans öğrenimi veren Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki öğrenim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

3. Yazılı sınavın yapılacağı yılın ocak ayı başında 30 yaşını doldurmamış olmak,

4. Türkiye'nin tüm yöre, iklim ve yolculuk şartlarında görev yapabilecek durumda olmak,

5. Yapılacak inceleme ve soruşturma sonucunda denetmen olmalarına engel halleri

bulunmadığı anlaşılmış olmak,

6. Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya erteletmiş olmak,

7. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

8. Daha önce Muhasebe Denetmen Yardımcılığı Sınavına katılmamış veya en fazla bir kez

katılmış olmak,

9. Süresi içinde başvuruda bulunmak.

IV- SINAV BAŞVURUSU

Giriş sınavı başvuruları, 11 Ekim 2010 Pazartesi gününden başlayarak 22 Ekim 2010 Cuma günü mesai saati bitimine kadar;

1. Elektronik ortamda Maliye Bakanlığının www.maliye.gov.tr adresi ile Muhasebat Genel Müdürlüğünün www.muhasebat.gov.tr adresinde ?Güncel Bağlantılar? da bulunan ?Sınav Başvuru Formu? online yolla doldurularak yapılacaktır.

Sınav Başvuru Formunu online erişim suretiyle dolduranlar, doldurdukları formun çıktısını alarak ilgili bölüme fotoğraflarını yapıştırıp imzalayacak ve en geç yazılı sınav saatinden önce sınav yetkilisine elden teslim edeceklerdir.

2. Online başvuru imkanı bulamayanlar, müracaat süresi içinde olmak şartıyla, e-Devlet portalı ve www.maliye.gov.tr adresi ile www.muhasebat.gov.tr adresinden (Güncel Bağlantılar) temin edecekleri söz konusu formu elden doldurmak suretiyle müracaat edeceklerdir.

Sınav Başvuru Formunu elden dolduracak olanlar, formu Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Yer Değiştirmeye Tabi Personel Şubesi 2. Kat 209 No?lu Oda İlkadım Caddesi Dikmen Yolu 06100 ANKARA adresine zamanında şahsen veya posta ile ulaştıracaklardır.

Sebebi ne olursa olsun gecikmeler nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurular işleme konulmayacaktır.

Adaylar, kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini sınavda yanlarında bulunduracaklardır.

V- SINAV ŞEKLİ VE SINAV KONULARI