Özel Çevre Koruma Kurumu Sözleşmeli Personel Alım İlanı

İlan Giriş : 04 Ekim 2010 13:24, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Özel Çevre Koruma Kurumu Sözleşmeli Personel Alım İlanı

ÖZEL ÇEVRE KORUMA KURUMU BAŞKANLIĞINDAN SÖZLEŞMELİ PERSONEL (657 SAYILI KANUNUN 4/B) ALIM İLANI

GENEL AÇIKLAMA

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı(ÖSYM) tarafından 2010 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (2010 -KPSS lisans) ile 2008 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (2008 Ortaöğretim ve Önlisans) sonuçlarına göre, Başkanlığımız merkez teşkilatı ile Özel Çevre Koruma Bölgelerinde görevlendirilmek üzere taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'ın Sınav Şartı başlıklı Ek Madde 2- nin (b) ve (c) bendinde belirtilen yöntemlere göre, (KPSS (B) gurubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle aşağıda belirtilen kadro unvanlarına toplam 57 sözleşmeli personel alınacaktır.57 sözleşmeli personel kadrosunun teşkilatı, unvanı, adedi ve görev yapacakları Özel Çevre Koruma Bölgeleri aşağıdadır.

1. UNVANLAR VE ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER

1.1 BAŞVURMA GENEL ŞARTLARI

İlan edilen pozisyonlara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

- Türk vatandaşı olmak.

Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya bir yıldan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, muaf, tecilli veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak;

- Başvurduğu görevini yerine getirmede sağlık yönünden engel olabilecek daimi hastalığı veya özrü bulunmadığını belirten sağlık raporu ibraz etmek.

Tercih edilecek pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

1.2 ÖZEL ŞARTLAR

1) Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı, Biolog olarak atanacaklar;

a) Bu unvanları veren ilgili yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

b) 2010 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak ve KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

c) Puan sıralaması esas alınmak suretiyle yerleştirme yapılacağından eşit puan alan adaylar olduğu takdirde belirtilen unvanlarda Yüksek Lisans, Mimar,Şehir Plancısı ve Mühendisler için ayrıca CBS(Coğrafi Bilgi Sistemi) veri tabanı, uzaktan algılama konularında eğitim aldıklarını belgelendirmek,netcad GIS, arc GIS, maplnfo GIS bu programlardan biri veya daha fazlasını kullanabildiğini sertifika ile belgelendirmek tercih sebebidir.

d) Atanacaklar, Özel Çevre Koruma Müdürlüklerinin sorumluluk alanında bulunan Özel Çevre Koruma Bölgelerinde çalıştırılacaktır. Adayların tercihlerini bu hususa dikkat ederek yapmaları gerekmektedir.

2) Proje Uzmanı olarak atanacaklar;

a) Fakültelerin Kamu yönetimi, İşletme, İşletmecilik, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, İşletme-Ekonomi, İşletme-İktisat lisans programlarının birinden mezun olmak.

b) b)2010 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak ve KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

c) KPDS En az D seviyesinde İngilizce bilmek. (Ancak yurtiçi veya yurtdışında İngilizce dili ile öğrenim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar, yurtiçinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra anadili İngilizce olan yabancı ülkelerde

İngilizce dilinde master veya doktora yapanlar ile, İngilizce dilinde "Test of English as a Foreing Language" (TOEFL) sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) veya "International English Language Testing System" (IELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri (D) olarak kabul edilir)

3) Programcı olarak atanacaklar;

a) Fakülte mezunu veya bilgisayar programcılığı alanında meslek yüksek okulu mezunu olmak. Fakülte veya Yüksekokulların Bilgisayar Programcılığı Bölümünden mezun olanlar ile Microsoft yetkili eğitim merkezlerinden belgesi olanlar tercih sebebidir.

b) Yükseköğrenimi sırasında, bilgisayar alanında ders aldığına ilişkin belge veya Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Bilgisayar Programcılığı Kurslarını bitirdiğine ilişkin sertifika sahibi olmak. (Bilgisayar programcılığı alanında tahsil yapanlar hariç)

c) Lisans mezunları için 2010 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSSP3) puan türünden en az 60 puan; Önlisans mezunları için 2008 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSSP93) puan türünden en az 60 puan almış olmak.

d) KPDS' da en az D seviyesinde İngilizce dil bilgisine sahip olduğunu belgelemek . (Ancak yurtiçi veya yurtdışında İngilizce dili ile öğrenim yapan üniversitelerden lisans veya önlisans düzeyinde mezun olanlar, yurtiçinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra anadili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde master veya doktora yapanlar ile, İngilizce dilinde "Test of English as a Foreing Language" (TOEFL) sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) veya "International English Language Testing System" (IELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri (D) olarak kabul edilir)

e) Kurumca yapılacak sözlü sınava katılıp başarılı olmak

4) Sözleşmeli Büro Personeli olarak atanacaklar;

a) Ortaöğretim veya Önlisans mezunu olmak

b) 2008 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak Ortaöğretim mezunları için KPSS94 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

II) BAŞVURU SÜRESİ, YERİ VE DİĞER HUSUSLAR

1) Adayların, Başkanlığımız www.ockkb.gov.tr internet adresinde örneği yayımlanan Başvuru Formu ile birlikte en geç ilan tarihinden itibaren (ilan tarihi dahil) 20 gün içinde şahsen veya posta yoluyla aşağıdaki adrese başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

2) Posta yoluyla yapılan başvurularda son başvuru tarihinden sonra Kurum kayıtlarına ulaşan müracaatlar ile aranan nitelik ve şartlara sahip olmayan ya da Başvuru Formu ile birlikte istenen belgeleri eksik olanların başvuruları işleme alınmayacaktır.

3) Birden fazla kadroya başvuran adayların müracaatı geçersiz sayılacaktır.

4) Programcı kadrosu için boş pozisyonların 10 (on) katına kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. Adayların KPSS puanlarının eşit olması halinde, yabancı dil puanları esas alınacak, yabancı dil puanlarının da eşit olması halinde bu adayların tümü sınava çağrılacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

5) Yerleştirme sonuçlan, atama yapılabilmesi için istenecek belgelerle birlikte yerleştirmesi yapılanlara yazılı olarak bildirilecektir. Ayrıca, yerleştirme sonuçları Kurumumuzun www.ockkb.gov.tr internet adresinde de ilan edilecektir. Yerleştirilemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Her bir kadro unvanı için 1 asil 3 yedek aday belirlenecek olup, göreve başlamayanların yerine yedekler çağırılarak atanacaktır.

6) Yerleştirme başvurusunda bulunan adayların, ibraz ettikleri Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuç belgesi ile Kamu Personeli Dil Sınavı (KPDS) sonuç belgeleri Kurumumuzca ÖSYM Başkanlığından teyit edilecektir.

7) Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Kurumumuzda 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli çalışanlar ile sözleşmeli çalışmakta iken, ayrılanlardan ayrıldıkları tarihten itibaren Bir (1) yıl geçmeyenler tercih işleminde bulunmayacaklardır. Tercihte bulunmak suretiyle yerleştirme işlemi yapılanlarla 2009/14799 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve 5917 sayılı Kanunun 47 nci maddesi gereğince sözleşme yapılması mümkün bulunmamaktadır.

8) Gerçeğe aykırı beyanda bulunanların müracaatları kabul edilmeyecek ve haklarında genel hükümlere göre yasal işlem yapılacaktır.

III) PROGRAMCI KADROSU İÇİN SINAV ŞEKLİ VE BAŞARI

1) Sınav: Sözlü sınav yapılacaktır.

2) Sözlü Sınav: Mesleki bilgi ve uygulamayı ölçer nitelikte olacaktır.

3) Değerlendirmede; sözlü sınav puanının % 4O'ı ile Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için ise KPSSP93 puanının % 6O'ı esas alınarak toplam puan belirlenip sıralama yapılacaktır.

PROGRAMCI POZİSYONU İÇİN SÖZLÜ SINAV KONULARI:

- Temel Bilgisayar ve Donanım

- Veri Yapısı

- Temel MS Windows İşletim ve Ofis Uygulamaları

- Bilgisayar Ağları ve Yapıları (Network)

PROGRAMCI POZİSYONU İÇİN SINAV TARİHİ VE YERİ

Alınan başvurulardan sözlü sınava katılma hakkı elde eden adaylara tebligat yapılarak sınav tarihi ve yeri bildirilecektir. Sözlü sınav tarihi ve sınava katılma hakkı elde edenler ayrıca Kurumumuzun www.ockkb.gov.tr internet adresinde duyurulacaktır.

4)BAŞVURU ADRESİ ve İLETİŞİM BİLGİLERİ

Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Alpaslan Türkeş Cad. 31.Sok.No:10 06510 Beştepe/Yenimahalle/ANKARA

Tel.: 0(312) 222 12 34/410

ÖZEL ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜKLERİNE BAĞLI BÖLGELER

Antalya Özel Çevre Koruma Müdürlüğüne Bağlı Bölgeler: 1-Patara-Kaş-Kekova ÖÇK Bölgesi 2-Belek ÖÇK Bölgesi

Muğla Özel Çevre Koruma Müdürlüpne Bağlı Bölgeler: 1-Datça-Bozburun ÖÇKBölgesi2-Gökova ÖÇKBölgesi3-Köyceğiz-DalyanÖÇK Bölgesi 4-Fethiye Göcek ÖÇKBölgesi

Aksaray Özel Çevre Koruma Müdürlüğüne Bağlı Bölgeler: 1-Tuzgölü ÖÇKBölgesi 2-Cihanbeyli ÖÇKBölgesi 3-Ihlara ÖÇKBölgesi 4-Gölbaşı ÖÇK Bölgesi

Denizli Özel Çevre Koruma Müdürlüpne Bağlı Bölge : Pamukkale ÖÇK Bölgesi

İzmir Özel Çevre Koruma Müdürlüğüne Bağlı Bölge : Foça ÖÇK Bölgesi

Mersin Özel Çevre Koruma Müdürlüğüne Bağlı Bölge : Göksu ÖÇK Bölgesi

Trabzon Özel Çevre Koruma Müdürlüğüne Bağlı Bölge :Uzungöl ÖÇK Bölgesi