Memurlar.Net
Yazdırma Seçenekleri : Renkli Yazdır Siyah Beyaz Yazdır Resimleri Gizle
https://ilan.memurlar.net/ilan/10394/
Yazdırılma Tarihi : 29 Mart 2024 Cuma 12:55

Türkiye İş Kurumu Sözleşmeli Personel Alım İlanı

Türkiye İş Kurumu; 17 Psikolog, 696 büro personeli (349 Lisans, 347 Ön lisans) olmak üzere toplam 713 sözleşmeli personel alacak. 11 Ekime kadar başvurulmalı...

Haber Tarihi : 27 Eylül 2010 12:20
Türkiye İş Kurumu Sözleşmeli Personel Alım İlanı

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN SÖZLEŞMELİ (4/B) PERSONEL ALIM İLANI

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra teşkilatında 17 Psikolog, 696 büro personeli (349 Lisans, 347 Ön lisans) olmak üzere toplam 713 sözleşmeli pozisyonunda görevlendirilmek üzere 6.6.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Sınav Şartı başlıklı Ek-2 nci maddesinin (b) fıkrasında belirtilen yönteme göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 4/B maddesine istinaden sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI

Genel ve Özel Şartlar

? 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak,

? Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,

? Sözleşmeli Psikolog ve Büro personeli olarak istihdam edilecek pozisyonun karşısında yer alan lisans ve ön lisans programlarından mezun olmak. (EK:2) (tıklayınız)

? Lisans mezunları için 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu personeli Seçme Sınavı KPSS (B) grubu, ön lisans mezunları için ise 21 Eylül 2008 tarihinde yapılan Kamu personeli Seçme Sınavı KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak.

? Son müracaat tarihi itibarıyla ilgili lisans ve ön lisans programından mezun olmak. (Başvuruların internetle Kurumumuza gönderilmesinin son günü itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların yerleştirilmesi yapılmış olsa dahi atamaları yapılmayacaktır.)

? Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken son bir yıl içerisinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle herhangi bir kurumca sözleşmeleri feshedilenler veya sözleşme dönemi içerisinde 6.6.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmelerini tek taraflı feshedenlerin, fesih tarihinden itibaren bir yıl süreyle Kurumumuzun sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilmeleri mümkün değildir.

? Halen 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi statüsünde sözleşmeli olarak çalışan personelin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Başvuru

Yukarıda belirtilen şartları taşıyan adaylar gazete ilan tarihini izleyen günden itibaren 15 gün içerisinde başvurularını internet yoluyla Kurumumuza yapacaklardır. 15 inci gün saat 23:59 itibariyle başvurular sona erecektir.
İnternet üzerinden müracaat yapılabilmesi için aşağıdaki işlemlerin yapılması gerekmektedir.

Adaylar www.iskur.gov.tr sitesine üye olup, özgeçmiş oluşturacaklardır. Adaylar "iş arayan üye ol" butonunu tıklayarak sisteme üye olabilirler. Kayıt sırasında tercih ettikleri iletişim adreslerine (cep tel., e-mail) gelen onay kodu ile hesaplarını aktif hale getirdikten sonra, üyelik esnasında belirlemiş oldukları şifre ve T.C kimlik numaraları ile sisteme giriş yaparak, "Başvuru Kayıt Düzenleme" menüsünden meslek, öğrenim v.b bilgileri, sisteme ekleyerek özgeçmişlerini oluşturacaklardır.

Sisteme üye olmak özgeçmişin oluşması için yeterli değildir, mutlaka başvuru kayıt ekranına özgeçmiş bilgilerinin kayıt edilmesi gerekmektedir. Sistemde özgeçmiş oluşturulduktan sonra "Online işlemler~>İstihdam~>Bana Uygun İşler" veya "Online işlemler-->İstihdam~>Açık İşler" menülerinden, İŞKUR tarafından yayınlanan alım ilanında yapılan açıklamalar doğrultusunda şartlarını taşıdıkları açık işlere başvurabileceklerdir.

NOT: İlan metninde yer alan mezun olduğunuz bölümün sistemde yer almaması durumunda, öğrenim belgenizle birlikte bulunduğunuz ildeki İŞKUR il müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir.

Başvuruların Değerlendirilmesi ve Sonuçları

? İlan edilen sözleşmeli pozisyonlardan sadece bir unvan ve bir birim için başvuru yapılacak olup, birden fazla yapıldığı takdirde başvurular geçersiz sayılacaktır.

? Genel Müdürlüğümüz tarafından, Lisans mezunları için 2010 KPSS (B) grubu KPSSP3 puanı, Ön lisans mezunları için 2008 KPSS (B) grubu KPSSP93 puanı esas alınarak en yüksek puandan başlanmak üzere başvuruların sıralaması yapılacaktır.

? İlan edilen her pozisyonun 3 katı kadar bir liste oluşturulacaktır. Başvuranlar arasında en yüksek puan alandan başlamak üzere adayların atamaları yapılacaktır.

? Sıralama son başvuru tarihini müteakip 5 iş günü içerisinde Kurumumuz www.iskur.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

İşe Yerleştirme

? İlan edilen sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemi İŞKUR tarafından yapılacaktır.

? Belirtilen süre içerisinde başvurusunu yapan ve şartları uyanların yerleştirme işlemi, ilan edilen pozisyon sayısına göre en yüksek puandan başlamak üzere birim bazında yerleştirileceklerdir. Puan eşitliği halinde sırasıyla alanında yüksek lisans mezunu olanlara, mezuniyet tarihi itibariyle önce mezun olmuş olanlara, bununda aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

? Kurumumuz tarafından yerleştirilen adaylar başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın sözleşmeli pozisyona doğrudan atanacaklardır.

? Yerleştirme listesi Genel Müdürlüğümüz www.iskur.gov.tr adresinde ilan edilecek olup, ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

? Atanmaya hak kazanan adaylar, tebliğden itibaren on (10) işgünü içerisinde gerekli belgeleri tamamlayarak Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığına şahsen teslim edeceklerdir.

? Belgelerin teslimini müteakip atama işlemlerine başlanılacak olup, evrak teslim tarihinden itibaren adaylar on beş gün içerisinde göreve başlamak zorundadır. Bu süre içerisinde göreve başlamayanlar haklarını kaybetmiş sayılacaktır.

Atanma Esnasında İstenilecek Belgeler

? Lisans mezunları için 2010 KPSSP3, Ön lisans mezunları için 2008 KPSSP93 sonuç belgesinin aslı veya internet çıktısı ile diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya Kurumca onaylı sureti,

? Kamu veya özel sektörde görev yapmış ise buna dair hizmet belgesi,

? Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı,

? 4 adet vesikalık fotoğraf,

? Sabıka kaydı olmadığına dair yazılı beyan,

? Görevini devamlı yapmasına engel bir halinin bulunmadığına dair yazılı beyan.

Diğer Hususlar

? KPSS sonuç belgesi ÖSYM kayıtları ile kontrol edilecektir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

? Tercih durumlarına göre ataması yapılan Sözleşmeli Personelin "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Buna Dair Ek ve Değişikliklerinde" yer alan hükümler dışında başka birime ataması yapılmayacaktır.

? İlana uygun olarak göreve başlatılacak olanlar; sosyal güvenlik yönüyle, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/a maddesi hükümlerine tabi olacaklar ve istihdam edilecekleri birimlerde Bakanlar Kurulunca Devlet Memurları için saptanan diğer personelin tabi olduğu çalışma saat ve usulüne tabi olarak çalışacaklardır.

? Ek:2 tabloda yer alan (tıklayınız) ücrete ilaveten her iki pozisyon için brüt en yüksek Devlet Memuru aylığının (ek gösterge dahil) %51'i ek ödeme olarak ödenecektir. ( Ek ödeme brüt tutarından sigorta ve sağlık primi ile damga vergisi kesilmektedir.)

? İnternet üzerinden tercihinizi kaydettiğiniz andan itibaren, bu tercihinizi değiştirmeniz, kısmen yada tamamen iptal etmeniz mümkün olmayacaktır.

Adres ve İletişim Bilgileri

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü

Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Personel Şube Müdürlüğü

Atatürk Bulvarı No:133 Kat:4 06640 Bakanlıklar/ANKARA

Elektronik Posta Adresi:

www.iskur.gov.tr

Telefon: (0312) 425 76 24- 425 62 71/ 255-267

Duyurulur.

EK:1 Sözleşmeli Pozisyonları Gösterir Tablo (tıklayınız)

EK:2 Sözleşmeli Personel Nitelik Kodları ve Ücret Cetveli (tıklayınız)