Avrupa Birliği konusunda TODAİE'nin düzenlediği yurt dışı eğitim programları duyurusu

İlan Giriş : 20 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Avrupa Birliği konusunda TODAİE'nin düzenlediği yurt dışı eğitim programları duyurusu
Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünden :

AVRUPA BİRLİĞİ KONUSUNDA YURT DIŞI EĞİTİM PROGRAMLARI

Akdeniz ülkelerinin kamu personelini AB konularında eğitmek üzere Avrupa-Akdeniz Ortaklığı çerçevesinde, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen ve Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü (EIPA) tarafından yürütülecek "Kamu Yöneticilerinin Eğitimi" (Training of Public Administrations ?TPA-) projesi 19 Nisan 2004 tarihinde fiilen başlamıştır.

Yurt dışında gerçekleştirilecek bu programlar için kamu kurum ve kuruluşlarımızın personeli arasından adaylar belirlenecektir.

Adaylar, projenin Türkiye sorumlusu olan TODAİE tarafından, gerek kurumların gösterecekleri, gerekse kendileri başvuracak kamu görevlileri arasından, dosya üzerinde inceleme ve mülakatla belirlenecektir. Programa katılacakların nihai belirlenmesi ise proje yönetimince gerçekleştirilecektir.

Proje 2004-2006 yıllarını kapsayacak ve her biri bir hafta süreli dört modül halinde gerçekleştirilecektir: Temel AB Bilgisi; İleri AB Bilgisi, Temel AB Programları ve Eğiticilerin eğitimi. Üç yıl sürecek olan bu proje kapsamında her modül birçok defa tekrarlanmak suretiyle 12 Akdeniz ülkesinden toplam 1600 kişinin eğitilmesi planlanmaktadır.

Adaylarda aranacak genel nitelikler şunlardır:

Kamu görevlisi olmak

En az dört yıllık eğitim veren bir yüksek öğretim kurumundan mezun olmak

2004 yılında yapılacak programlara katılacaklar için 1964 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olmak.

KPDS sınavında, İngilizce veya Fransızca dillerinden birinden en az 75 puan almış olmak.

İsteklilerin, İngilizce veya Fransızca olarak hazırlayacakları özgeçmişlerini, KPDS sonuç belgelerinin onaylı suretini ve haberleşme adreslerini en geç 4 Haziran 2004 tarihine kadar "TODAİE, TPA Koordinatörü, 1. Cadde No : 8, Yücetepe 06100 Ankara" adresine ulaştırmaları gerekmektedir. Özgeçmiş örnekleri www.todaie.gov.tr sitesinden alınabilir.

İlgilenenlere duyurulur.